+31 577 - 46 23 07
menu

Een nummertje trekken met originele huisnummers

26 januari 2018 Tags: voordeurbeslag, huisnummer, huisnummers

Een huisnummer is een praktisch hulpmiddel voor onder andere de postbode en uw bezoek. Het aanbod aan huisnummers is enorm, waardoor het gevaar bestaat dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Ten Hulscher heeft een afgebakende, stijlvolle collectie huisnummers voor u geselecteerd die uw entree verfraaien én verduidelijken.

Losse huisnummers met toevoegingen in RVS en smeedijzer

De huisnummers van GPF bouwbeslag en Kirkpatrick die zich in onze collectie bevinden, zijn losse nummers die u eenvoudig met schroeven op de muur monteert. Voor welke stijl u kiest, hangt af van uw persoonlijke smaak. GPF bouwbeslag biedt strakke, moderne huisnummers in de finishes wit, zwart en geborsteld RVS. Zoekt u liever een huisnummer met een landelijke uitstraling? Dan zijn de producten van Kirkpatrick een aanrader: handgemaakt van zwart smeedijzer. Uiteraard zijn er ook toevoegingen (van A t/m D) bij uw huisnummer te bestellen.

Waarom is het gebruik van huisnummers nodig?

Het gebruik van huisnummers is dermate ingeburgerd dat we er nauwelijks van opkijken. Bovendien is het een praktisch hulpmiddel voor pakketbezorgers, bezoek en hulpdiensten. Napoleon Bonaparte dacht ruim twee eeuwen geleden na over het nut van huisnummers als praktische toevoeging op woningen. Hij begon daarom met het nummeren van huizen. Archeologisch onderzoek heeft in Italië zelfs huisnummers gevonden die rond het begin van de jaartelling gemaakt zijn. Of Napoleon de eerste was met het idee, is dus de vraag. Feit is wel dat het tegenwoordig verplicht is om elk huis te benoemen met een adres en nummer. Of het in uw woning verplicht is om een huisnummer te voeren, is afhankelijk van de Algemene Plaatselijke Verordening van uw gemeente. Neem bij twijfel contact op met de gemeente – of kies voor duidelijkheid en plaats sowieso een huisnummer bij uw entree. Die keuze kan zelfs levensreddend zijn bij noodsituaties!

Ontdek onze huisnummers